vrijdag, 19. december 2008 - 10:06

Verdachten mishandeling oude vrouw op geld uit

Almere

De drie verdachten, een 19- en een 20-jarige man en een 19-jarige vrouw, die sinds 25 november 2008 vastzitten op verdenking van zware mishandeling van een 76-jarige vrouw in Almere waren op geld uit. Een van de mannen en de vrouwelijke verdachte hebben in hun verklaringen betrokkenheid bij de ernstige mishandeling en de roof bekend.

Ze zijn op 20 september 2008 ’s avonds de woning van het bejaarde slachtoffer aan de Hollywoodlaan binnengedrongen en hebben haar meteen zwaar toegetakeld. Nadat ze in de woning een zeer klein bedrag hadden buitgemaakt, lieten ze het slachtoffer vastgebonden, zwaar gewond en voor dood achter.

Het slachtoffer werd vier dagen later pas gevonden en in een zeer slechte conditie overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw ligt nog steeds in het ziekenhuis; haar toestand is vooral psychisch onveranderd slecht.

Uit het onderzoek blijkt dat de derde verdachte eerder in de buurt werkte en dat hij de andere twee verdachten enige tijd voor het voorval in contact heeft gebracht met het slachtoffer. Hij heeft hen informatie over de leefomstandigheden en de persoon van het bejaarde slachtoffer gegeven. De verdere betrokkenheid van de derde verdachte wordt nog nader onderzocht.

Uit het onderzoek is ook naar voren gekomen dat de verdachten de oude vrouw eerder hebben opgelicht. Ze boden aan om tuinwerkzaamheden voor haar te verrichten, maar die hebben ze nooit uitgevoerd. De vrouw heeft ze daar wel voor betaald.
Provincie:
Tag(s):