donderdag, 4. september 2008 - 23:36

Verdachten plunderen rekening overledene

Den Haag

Met de aanhouding van een 33-jarige Haagse en haar 37-jarige vriend verwacht Politie Haaglanden de diefstal van een omvangrijk geldbedrag en personenauto van een overleden man te hebben opgelost. De bejaarde Hagenaar (74) verleende het tweetal begin augustus voor een nacht onderdak. De volgende ochtend ontdekte het stel dat de man tijdens ijn slaap was gestorven. In plaats van de politie te bellen namen zij zijn auto mee en plunderden zij de girorekening van de man.

Buren van de man ontdekte daags na zijn overlijden zijn stoffelijk overschot in de woning aan de Gouverneurlaan. Al snel werd duidelijk dat zijn auto was verdwenen en dat grote bedragen van zijn rekening waren gehaald. Hierop deed de familie aangifte en stelde de recherche van Bureau Laak een onderzoek in.

Uit het rechercheonderzoek kwam de identiteit van beide verdachten naar voren. Aan de hand van de opgenomen bedragen en locaties kon de politie de gedragingen van het tweetal in kaart brengen. Zij pinden in de regio Haaglanden grote bedragen en kochten bij diverse winkels goederen. In totaal zijn er op deze manier circa 10.000 euro van zijn rekening gehaald. Doordat zij geen vaste woon- en of verblijfplaats hadden kon de politie pas maandag 25 augustus het stel aanhouden. Zij werden in Leiden slapend in de gestolen auto aangetroffen. Aan het bureau bekenden zij de diefstal. Zij verklaarden dat zij met de auto van de overleden man naar Spanje zijn gereden. Uit onderzoek is vastgesteld dat de man een natuurlijke dood stierf.

De verdachten zijn donderdag 28 augustus voorgeleid voor de rechter-commissaris die de hechtenis van de 37-jarige man met 14 dagen verlengde. De rechter-commissaris schorste de voorlopige hechtenis van de 33-jarige Haagse. Het Openbaar Ministerie is tegen deze besligging in appel gegaan. Het appel bij de raadkamer dient donderdag 4 september.
Provincie:
Tag(s):