dinsdag, 15. juli 2008 - 21:35

Verdachten schietincident melden zich

Groningen

De hoofdverdachte van het schietincident van gistermiddag in de Lijsterbeslaan in Groningen heeft zich maandagmiddag gemeld op het politiebureau in Groningen. De verdachte, een 49-jarige man uit Groningen, werd aangehouden op verdenking van poging tot moord, meerdere malen gepleegd. Hij werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen.

De 31-jarige vriendin meldde zich samen met de hoofdverdachte op het politiebureau. De vrouw was na het schietincident samen met haar vriend op de vlucht geslagen. Zij wordt verdacht van medeplichtigheid aan het incident. Ook de vrouwelijke verdachte werd ingesloten. Beide verdachten zullen nader worden gehoord. De politie heeft al meerdere getuigen gehoord. Het onderzoek is nog in volle gang.

Er zal woensdagmiddag door de hulpverleningsdienst en de politie in de wijk Selwerd een bewonersbijeenkomst worden georganiseerd. De bedoeling van deze bijeenkomst is om onjuiste verhalen en gedachten weg te nemen en hulp te bieden aan buurtbewoners die slachtofferzorg nodig hebben. De buurt zal via een bewonersbrief worden uitgenodigd.
Provincie:
Tag(s):