dinsdag, 22. januari 2008 - 8:48

Verdachten van berovingen juweliers aangehouden

Ede

Met de aanhouding van een 21-jarige Edenaar en een 17-jarige jongen uit Amsterdam denkt de Edese recherche de verdachten in handen te hebben van twee gewapende overvallen op juweliers in Ede. De overvallen vonden plaats op donderdag 30 augustus en op woensdag 5 december 2007.

Een 20-jarige vrouw en twee mannen van 22 en 25 jaar, allen uit Amsterdam, worden verdacht van heling en zijn ook aangehouden. Een deel van de buit is inmiddels ook teruggevonden.

Donderdagochtend 30 augustus 2007 omstreeks half twaalf werd een juwelierszaak aan de Veenderweg overvallen door twee gewapende mannen. Onder dreiging met onder meer een mes werden sieraden buitgemaakt en gingen de daders er vandoor met een fiets richting Schaapsweg.

Op woensdag 5 december vond een gewapende overval plaats bij een juwelierszaak aan de Maanderweg. Daarbij was ook sprake van twee mannen die onder dreiging van geweld sieraden wisten buit te maken. Buiten de zaak ontstond nog een schermutseling waarbij een man en een vrouw (lichte) verwondingen opliepen. In beide zaken werd voor tienduizenden euro’s aan horloges en sieraden buitgemaakt.

Het onderzoek leidde uiteindelijk naar de Edenaar en de Amsterdammer, die vorige week maandag werden aangehouden. Bij dat onderzoek kwamen ook de 20-jarige vrouw en twee mannen van 22 en 25 jaar in beeld als verdachten van heling. Zij werden eveneens vorige week aangehouden.

Alle betrokken verdachten hebben een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. De verdachten van heling zijn inmiddels weer op vrije voeten; de twee hoofdverdachten zitten nog wel vast. Ook werd een deel van de buit teruggevonden. De politie zet het onderzoek voort.
Provincie:
Tag(s):