donderdag, 10. januari 2008 - 17:13

Verdachten van diefstal 2500 camera's aangehouden

Schiphol

Twee personen die ervan worden verdacht in september 2007 negen pallets met digitale camera’s vanuit een vrachtauto te hebben gestolen, zijn door de Koninklijke Marechaussee Schiphol in Amsterdam aangehouden.

De diefstal van de 2500 camera’s werd gepleegd nadat de verdachten de negen pallets hadden verwisseld voor neppallets verzwaard met zakken zand. Deze neppallets leken op een aantal onderdelen na, exact op de pallets waar de digitale camera’s in zaten.
Het rechercheteam van de marechaussee kon de verdachten aanhouden nadat zij door onderzoek achter het adres waren gekomen waar de zandzakken gekocht waren. Uit camerabeelden bleek vervolgens de identiteit van de personen die deze zakken met zand hadden gekocht.

Naast de aanhoudingen heeft de marechaussee ook een drietal huiszoekingen verricht waarbij naast camera’s, die behoren tot de gestolen partij, een vuurwapen, een boksbeugel en een grote som cash geld is aangetroffen. Tevens werd er bouwmateriaal aangetroffen waarmee de verdachten de neppallets in elkaar hadden gezet.

De aangehouden verdachten wonen in Amsterdam en zijn 23 en 34 jaar oud. Het rechercheteam sluit meer aanhoudingen in deze zaak niet uit.
Provincie:
Tag(s):