dinsdag, 12. augustus 2008 - 8:56

Verdachten van overvallen in de Achterhoek aangehouden

Doetinchem

De politie in de Achterhoek heeft op maandag 11 augustus in alle vroegte vier mannen en een vrouw aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij één of meer overvallen in de Achterhoek. Eén van de overvallen was die op een ouder echtpaar in Zelhem.

Bij de aanhoudingen en doorzoekingen van diverse woningen werden onder meer een vuurwapen en twee auto’s in beslag genomen. De verdachten zijn op diverse locaties ingesloten voor verhoor. De slachtoffers zijn zo snel mogelijk van de aanhoudingen in kennis gesteld.

De politie heeft met de inzet van een speciale aanhoudingseenheid en enkele tientallen politiemensen in alle vroegte op meerdere locaties in Doetinchem en de gemeente Oude IJsselstreek vier mannen en een vrouw aangehouden. Het gaat om drie mannen uit Doetinchem (allen 21 jaar) en een 27-jarige man en een 22-jarige vrouw in de gemeente Oude IJsselstreek.

Zij worden ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor een overval op een ouder echtpaar in de Achterhoek. Na hun aanhouding vond in aanwezigheid van de Rechter-commissaris een doorzoeking in meerdere panden in Doetinchem en de gemeente Oude IJsselstreek plaats.
Bij de aanhouding en doorzoekingen werden onder meer een vuurwapen en twee auto’s in beslag genomen.

Op woensdagavond 30 juli werd een ouder echtpaar in het buitengebied van Zelhem door twee mannen overvallen. De beide bewoners werden ernstig mishandeld waarbij beiden naast de nodige kneuzingen ook nog botbreuken opliepen. Zo raakte de kaak van de man (75) op meerdere plaatsen gebroken en liep de vrouw (69) ondermeer een armfractuur op. Het echtpaar verblijft nog steeds in het ziekenhuis en kan nog niet uitgebreid verhoord worden.

Een maand eerder, op zaterdagavond 21 juni werd een echtpaar (60) aan de Haafsweg in Doetinchem door drie man overvallen. De man werd geslagen en beiden werden in de kelder opgesloten nadat de overvallers het echtpaar hadden gedwongen om een kluis te openen. De politie onderzoekt of deze overval ook door de aangehouden verdachten is gepleegd. Gebleken is dat beide overvallen voor veel onrust bij ouderen in het buitengebied veroorzaakten.

In de afgelopen periode werd er een uitgebreid technische onderzoek ingesteld. Er werden buurtonderzoeken ingesteld en naast het horen van buurtbewoners werden er tientallen verklaringen in dit onderzoek opgenomen. Ook kwamen er bruikbare tips bij de politie binnen, die de onderzoeksbevindingen ondersteunden.
Provincie:
Tag(s):