zaterdag, 15. maart 2008 - 20:21

Verdachten van steekpartij in hechtenis genomen

Amsterdam

Drie personen zijn in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 maart rond de Nieuwmarkt in Amsterdam gearresteerd. Het gaat om twee mannen en een vrouw die verdacht worden van betrokkenheid bij een steekpartij. Daarbij raakte een vrouw gewond aan been en bovenlichaam. Het slachtoffer werd in een ziekenhuis behandeld en mocht daarna naar huis. De mannelijke verdachten zitten nog vast. De vrouw werd na verhoor heengezonden.

Even voor vijf uur ontstond er commotie rond een auto in de buurt van de Nieuwmarkt. Er rende een man rond met een slagwapen en een aantal mannen was duidelijk op zoek naar anderen. Agenten die ter plaatse kwamen stuitten op twee mannen die behoorlijk over hun toeren waren.

Eén van hen had een slagwapen en gaf aan achter de dader aan te zitten die zijn vriendin had neergestoken. In de omgeving werd inderdaad een vrouw met steekwonden aangetroffen. Eén en ander had zich rond of in de auto van de 34-jarige vrouw afgespeeld. Zij bleek later een snorder (illegale taxi). Wat zich nu precies heeft voorgedaan en wat de aanleiding was voor het geweld wordt door de recherche onderzocht. Niet duidelijk is of er nog meer mensen bij het incident betrokken waren.
Provincie:
Tag(s):