maandag, 14. april 2008 - 16:40

Vergeet mij niet; uitvaartbeurs in de Grote of St Bavokerk

Haarlem

Op zaterdag 19 april vindt in de Grote of St Bavokerk in Haarlem de 2e uitvaartbeurs Haarlem plaats met als thema - Vergeet mij niet -. Ruim 80 exposanten, muzikanten en sprekers zorgen die dag voor laagdrempelige informatie en presentatie van de vele mogelijkheden op het gebied van afscheid nemen en rouwverwerking. Op deze beurs zijn er lezingen over bijna dood ervaringen en over de reis van de ziel.

Daarnaast wordt het startschot gegeven voor de landelijk reizende tentoonstelling van de interculturele dodenplaats, een samenwerkingsproject van architectuurcentrum Makeblijde en kunstonderwijs waarbij jongeren vorm geven aan de toekomst van de dood. Tevens zal het boek "Voor altijd...." ten doop worden gehouden. Tot slot zijn er bloemenworkshops en voor de jongste bezoekers de workshop "botje bij botje".

De beurs is geopend van 10.00 tot 17.30 uur en is gratis toegankelijk voor het publiek. De beurs geeft bezoekers een duidelijk beeld van de vele zaken die zij voor zichzelf of voor hun dierbaren kunnen regelen, zoals een goede voorbereiding op de nalatenschap, een persoonlijke invulling van de uitvaart, rituelen en rouwverwerking. Evenals op de eerste Uitvaartbeurs Haarlem van 2006, die ruim 3500 bezoekers trok, zal het notariaat vertegenwoordigd zijn, staan er goede doelen, kunstenaars, adviseurs, rouwbegeleiders, uitvaartondernemers, muzikanten, bloemisten etc. Met de verzamelde informatie over materialen, rituelen, nalatenschap, rouwverwerking en herinnerdingen is het een stuk eenvoudiger om wensen kenbaar, en een afscheid persoonlijker te maken.
Provincie:
Tag(s):