maandag, 9. juni 2008 - 16:01

Vergiftigde katten in Emmer woonwijk

Emmen

De afgelopen week zijn er in de Emmer woonwijk Bargeres twee katten door vergiftiging om het leven gekomen. De dieren werden door hun eigenaar dood aangetroffen.

De afdeling Zuid-Oost Drenthe van de Dierenbescherming kreeg de melding van de eigenares van één van de katten. Zondagmiddag trof zij haar kat dood aan in de tuin. Anderhalf uur eerder was hij nog gezond en springlevend. De omstandigheden waarin het dier werd aangetroffen wijzen op vergiftiging. Volgens de melder is dit het tweede geval binnen een week. Enkele dagen daarvoor is een kat onder dezelfde omstandigheden door zijn eigenaar dood aangetroffen in een park.

Het is niet duidelijk of het hier om opzettelijke vergiftiging gaat of dat de dieren rattengif o.i.d. hebben gegeten. Om wat voor gif het gaat is alleen te achterhalen door onderzoek van de maaginhoud in een laboratorium. De Dierenbescherming adviseert katteneigenaren hun dier goed in de gaten te houden. Neem bij vergiftigingsverschijnselen, hevig braken en/of diarree, direct contact op met een dierenarts, dan is er een hele kleine kans dat het dier het overleefd. Om alle risico’s te vermijden kunt u uw dier het beste bij huis houden.

De Dierenbescherming wil graag weten of er meer dieren zijn die onder verdachte omstandigheden zijn overleden. Dit kunt u doorgeven via ons regionale meldnummer: 0900 – 11 22 362.
Provincie:
Tag(s):