woensdag, 3. september 2008 - 23:31

Verhalenwedstrijd De Liefde van start

Lelystad

FlevoMeer Bibliotheek organiseert voor de derde keer een verhalenwedstrijd ter gelegenheid van de campagne Nederland Leest. Van 17 oktober tot 14 november staat in het hele land het boek Twee vrouwen van Harry Mulisch uit 1975 centraal.

Twee vrouwen is een liefdesverhaal, spannend als een thriller. De verhalenwedstrijd draait dan ook om het thema De Liefde.

Inzending naar verhalenwedstrijd@flevomeerbibliotheek.nl
De wedstrijd is bestemd voor inwoners uit Flevoland vanaf 16 jaar. Tot en met 2 november kan het eigen verhaal van minimaal 1000 en maximaal 2500 woorden worden ingezonden naar verhalenwedstrijd@flevomeerbibliotheek.nl, voorzien van naam, adres, telefoonnummer en leeftijd.

Ook is het mogelijk een verhaal schriftelijk of op diskette/cd-rom in te leveren bij de plaatselijke bibliotheek. Het thema De Liefde moet waarneembaar zijn in de ingezonden verhalen en geschreven zijn in de Nederlandse taal.

Per persoon kan één verhaal ingestuurd worden. Het wedstrijdreglement is verkrijgbaar bij de lokale bibliotheek en ook te downloaden van www.flevomeerbibliotheek.nl.
De ingezonden verhalen worden anoniem beoordeeld door een onafhankelijke jury, bestaande uit drs. Marieke de Boer uit Emmeloord, drs. Pieter Visser uit Lelystad en drs. Karen Hoogendoorn uit Dronten.

Uitnodiging voor prijsuitreiking
De hoofdprijs is een boekenbon t.w.v. € 200,-, de tweede prijs een boekenbon t.w.v. € 100,- en de derde prijs een boekenbon t.w.v. € 50,-. Bovendien kan de eerste prijswinnaar een wisselbeker mee naar huis nemen.

Op 14 november, aanvang 20.00 uur, wordt Nederland Leest in FlevoMeer Bibliotheek | Dronten afgesloten met de prijsuitreiking van de verhalenwedstrijd. De prijswinnaars worden die avond in de gelegenheid gesteld hun verhaal voor te lezen.

Gratis workshop
In de bibliotheken wordt door drs. Marieke de Boer een workshop Bezig zijn met verhalen schrijven gegeven op 30 september in Emmeloord, 1 oktober in Lelystad, 3 oktober in Zeewolde en 7 oktober in Dronten, aanvang 19.30 uur. Minimale leeftijd is 16 jaar. Aanmelding voor deze gratis workshop is verplicht.
Provincie:
Tag(s):