donderdag, 5. juni 2008 - 19:48

Verhuurder wil huur met 1000 euro verhogen

Amsterdam

Bewoners van de huurwoningen aan het Victorieplein in stadsdeel Zuider-Amstel zijn zich rot geschrokken toen zij de jaarlijkse huurverhogingbrief op de mat kregen. De verhuurder Rappange wil de huurprijs van de woningen aan het Hilwiscomplex per 1 december 2008 verhogen van bedragen tussen de 600 en 700 euro per maand naar maar liefst 1850 euro, zo meldt lokale omroep AT5 donderdag.

Het woonblok en de wolkenkrabber aan het Victorieplein, Churchilllaan en Rooseveltlaan zijn sinds januari 2007 in handen van Townspace Property BV. Rappange BV beheert de gebouwen maar volgens de huurders steken noch de eigenaar noch de beheerder een vinger uit naar de verloederende woningen. Ieder huis dat leeg komt zou voor een bespottelijke prijs verkocht worden.

De bewonersvereniging van de huurders probeert intussen al jaren een goede stookinstallatie (er wordt in de woningen nog met olie gestookt wat voor onnodig hoge stookkosten zorgt) te krijgen en het achterstallig onderhoud te laten wegwerken.

Door het 'liberaliseren' van de huurprijzen volgens de plannen van minister Dekker, mag de verhuurder voor woningen, waarvan de huurprijs boven de huurgrens van 630 euro uitkomt, vragen wat hij wil. Het Wijksteunpunt wonen is van plan naar de rechter te stappen.
Provincie:
Tag(s):