vrijdag, 5. september 2008 - 11:57

Verjaardagsfeest Strandbad Winterswijk

Winterswijk

Het Strandbad Winterswijk bestaat 75 jaar en dat wordt gevierd.Op zondag 14 september is er van 13.00 tot 17.00 uur een feestelijke middag aan Badweg 4-6. De gemeente Winterswijk en Stichting Behoud Strandbad (SBS) hebben een leuk programma samengesteld met diverse activiteiten voor jong en oud in en rondom het Strandbad.

Er worden die middag op het strand zandsculpturen gebouwd en mensen mogen zelf ook een handje meehelpen, er wordt een survivalkajak activiteit verzorgd op het water en er is een piratenboot waarop de kinderen kunnen spelen. Ook aan de allerkleinsten is gedacht. Zij kunnen zich laten schminken en er worden leuke ballonfiguren gemaakt. Natuurlijk wordt er gezorgd voor een hapje en drankje dit alles onder het genot van swingende muziek van de drive in show.

In het paviljoen is meer informatie te krijgen over de plannen van het Strandbad en het BOS-project. Ook buiten het Strandbad is er volop te beleven en kan er kennisgemaakt worden met het BOS-project. Dit project is een verzamelnaam voor een aantal initiatieven, waaronder het herstel van het unieke Strandbad, in het gebied tussen de Bekendelle en het Buskersbos. Er kan een fietstocht gemaakt worden door het BOS-gebied. Ook worden er rondleidingen ‘Proef het BOS-project’ in dit prachtige gebied gegeven. Wie jarig is trakteert, dus deelname aan alle activiteiten is gratis!

De gemeente werkt al geruime tijd samen met leden van SBS om het Strandbad weer te kunnen heropenen. De gemeente gaat zelf de zwemfunctie exploiteren, maar op de weg hier naar toe is samenwerking met SBS gezocht. Het 75-jarig bestaan van het Strandbad wordt gezien als een goede gelegenheid om inwoners en andere belangstellenden weer eens een kijkje te laten nemen bij het Strandbad. Officieel bestaat het bad op 5 augustus al 75 jaar. Aangezien dit midden in de (school)vakantie valt en de organisatie juist de inwoners van Winterswijk mee wil laten vieren is besloten het feestje te verplaatsen naar 14 september.

Het Strandbad is in 1932 en 1933 (crisistijd) gebouwd als werkverschaffingsproject. Met vele mensenhanden is het natuurbad destijds uitgegraven. Het opmerkelijke paviljoen is gebouwd met straatklinkers die aanvankelijk bestemd waren voor verharding van een weg. Op 5 augustus 1933 werd het Strandbad officieel geopend door de toenmalige burgemeester, de heer Bosma.

Het eigen personeel heeft in 1948 een verdieping op het paviljoen gebouwd en in 1953 werd het landelijke karakter verder geaccentueerd door een uitbreiding van het paviljoen. Door het geringe doorzicht van het water werd dit unieke buitenbad helaas gesloten en kwam hiermee een einde aan heel veel jaren zwemplezier.
Provincie:
Tag(s):