zaterdag, 6. september 2008 - 12:19

Verkade albums en schoolplaten op Almere Haven Festival

Almere

In dit weekend van 5, 6 en 7 september wordt het Almere Haven Festival gehouden met een gratis toegankelijk klassiek concert, de Botterdagen, de Kunstmarkt, het Havenkom Proeverij, optredens van Flevolandse Shantykoren en de Brocante- en Antiekmarkt.

Op zondag 7 september is er van 11-17 uur de vijfde editie van de Brocante-en Antiekmarkt aan de kades van de havenkom. Ruim
50 standhouders presenteren een breed assortiment en een grote variëteit aan oude en antieke producten uit Moeders en Grootmoeders Tijd, zoals verzamelobjecten, leuke hebbedingentjes, curiosa, servies, aardewerk, glazen, bestek en zilverwerk, boeken, curiosa, meubels, en oud speelgoed, enz.

Op plaats 30 is een speciale stand, waar allerlei oude Plaatjesalbums, waaronder de bekende nostalgische Verkadealbums van Jac. P. Thijsse kunnen worden ingekeken, geruild, gekocht, verkocht en ook getaxeerd kunnen worden.

Iedereen wordt aangeraden eens op zolder te speuren naar oude albums als Verkade, Piggelmee, Flipje of ( voetbal ) plaatjes en de verzamelwaar naar deze stand mee te nemen. Verzamelaar Anton Siedsma uit Hoofddorp neemt ook een schitterende collectie oude Schoolplaten mee naar het Havenfestival.

Velen zullen zich deze nostalgische schoolplaten, getekend o.a. door Koekkoek ( Natuur ), Isings ( Geschiedenis ) en Jetses ( Aap-Noot-Mies ) nog van hun lagere schooltijd herinneren. Tot in de eerste helft van de twintigste eeuw werd er op de Nederlandse scholen veel gebruik gemaakt van schoolplaten.

De oorsprong hiervan lag binnen het zogenaamde 'aanschouwingsonderwijs'. Voor het Geschiedenis-onderwijs, voor Aardrijkskunde en voor Biologie zijn er een aantal verschillende series schoolplaten uitgebracht. Ook waren er veel Godsdienstige voorstellingen en niet te vergeten de topografische Provincie- en Landkaarten.

Kom op zondag 7 september dit moois bewonderen. Ook kunt u zelf een misschien lang gezochte schoolplaat aanschaffen en tevens is er materiaal te ruilen of te verkopen. Het Almere Haven Festival trekt al jaren vele Almeerders aan.

Ook komen er veel bezoekers uit de regio, omdat dit veelzijdige festival veel te bieden heeft. Dit jaar worden er, verdeeld over drie dagen, ruim 50.000 bezoekers verwacht. Een sfeervol weekend dat niemand mag missen!

Zondag 7 september 2008 ALMERE HAVEN Brocante en Antiekmarkt van 11-17 uur ( met Verkadealbums ) tijdens HAVENFESTIVAL. Toegang/parkeren: gratis. Info: Jorien van Santen, Tel. 036 5373650 Email jvansanten@xs4all.nl Site www.almerehavenfestival.nl
Provincie:
Tag(s):