zondag, 13. april 2008 - 12:11

Verkeerde pedaal

Wijk bij Duurstede

Zaterdag om ongeveer kwart voor twee raakte er een auto te water in het Amsterdam-Rijnkanaal vlakbij de sluizen van Wijk bij Duurstede. De bestuurder van de auto was de schipper van een aangemeerde vrachtboot. De man was boodschappen gaan doen aan wal en gebruikte de laad- en loswal wel vaker om z’n auto te parkeren en de boodschappen naar de boot te brengen.

Echter bemerkte hij dat hij iets te veel vaart had en wilde afremmen. In plaats van het rempedaal maakte hij gebruik van het gaspedaal, waardoor hij rechtstreeks het kanaal in reed. De bestuurder kon zichzelf in veiligheid brengen via het raam aan de bijrijderszijde. Al voor de gealarmeerde brandweerkorpsen van Wijk bij Duurstede en Schalkwijk ter plaatse waren was de schipper reeds op het droge.

De berging van de auto, een drie jaar oude Volvo V50, nam zo’n drie uur in beslag, waarbij gebruik gemaakt werd van een hijskraan. Ook werd korte tijd het scheepvaartverkeer stil gelegd. De auto kan als total loss worden beschouwd. Hoewel de eigenaar het voorval betreurt, prijst hij zich gelukkig het er levend van af te hebben gemaakt.
Provincie:
Tag(s):