vrijdag, 5. september 2008 - 16:16

Verkeerscontrole: politie stuit op schuld van 150.000 euro

Lelystad

Donderdag 4 september heeft de politie 's morgens en 's avonds een verkeerscontrole uitgevoerd in samenwerking met de Belastingdienst, Gemeentelijke Belastingdienst, Inspectie Verkeer en Waterstaat en Veilig Verkeer Nederland.

In de buurt van de verkeerscontrole is gebruik gemaakt van twee catch scans, waarmee de politie onder andere kentekens razendsnel controleert op openstaande boetes. Diverse voertuigen werden door motorrijders naar de controleplek gebracht, waaronder de voertuigen die een hit hadden op de scan.

De politie controleerde bestuurders op hun papieren en openstaande boetes. Analisten van de verkeersongevallendienst van de politie controleerden de voertuigen op hun technische staat.

Tijdens de verkeerscontrole werden diverse geluidsmetingen verricht. Bij de geluidsmetingen hadden zeven voertuigen een te hoge waarde. Hiervoor kregen de bestuurders een bekeuring. Bij vier van hen was de meting zo hoog dat het kentekenbewijs werd ingevorderd.

Tijdens de controle werden alle bestuurders die de controleplek opreden gecontroleerd op alcoholgebruik. De Inspectie Verkeer en Waterstaat heeft tijdens de controle diverse taxivoertuigen gecontroleerd en hebben twee taxichauffeurs een bekeuring gegeven. Dankzij de catch scan heeft de Rijksbelastingdienst 24 wanbetalers opgespoord.

Er werd in totaal 2500 euro geïncasseerd en op 14 voertuigen beslag gelegd. Vier bestuurders bleken na controle bij elkaar opgeteld een schuld van 150.000 euro open te hebben staan. De auto’s van deze wanbetalers werden direct in beslag genomen en afgevoerd. De Gemeentebelastingdienst heeft met de catch scan 13 personen opgespoord die samen 7000 euro aan belastingschulden hadden open staan.

Er werden in totaal 350 voertuigen gecontroleerd. Tijdens de controle zijn er twee personen aangehouden. Een 56-jarige Almeerder die boetes had open staan en een 29-jarige Lelystedeling die geen identiteitsbewijs bij zich had, gingen mee naar het bureau. Er werden in totaal 58 bekeuringen uitgeschreven.
Provincie:
Tag(s):