woensdag, 24. september 2008 - 16:48

Verkeerscontroles tijdens Rodermarkt

Roden

De politie heeft inverband met de Rodermarkt dinsdag verkeerscontroles gehouden op meerdere wegen in- en rond Roden. Tijdens deze controles moesten 494 bestuurders een blaastest afleggen. Van deze bestuurders hadden vier teveel gedronken en werden aangehouden.

Een 33 jarige bromfietsbestuurder uit Peize reed met een alcoholgehalte van 0,65 promille en zonder bromfietsrijbewijs of certificaat over de Nieuweweg in Roden. Op de Koerskamp in Roden werd een 24 jarige bromfietser uit Bovensmilde aangehouden met een alcoholgehalte van 0,65 promille. Op de Langloerweg in Norg liep een 23 jarige beginnend automobilist uit Roden tegen de lamp, 0,4 promille. Als laatste werd op de Hoofdweg in Langelo een 25 jarige automobilist uit Bovensmilde aangehouden. Bij hem werd een alcoholgehalte vastgesteld van ruim 1 promille.

Verder werden vijf bestuurders bekeurd die geen autogordel droegen, twee voor het niet handsfree bellen, twee voor het overschrijden van de maximum snelheid, één voor het negeren van een rood verkeerslicht en één omdat die geen rijbewijs kon tonen.
Provincie:
Tag(s):