maandag, 17. maart 2008 - 21:24

Verkeershinder door aanleg parkeerkelder en bouw torenflat

Emmen

Op het Willinkplein in Emmen staat op de voormalige locatie van discotheek Big Fun een ruim 70 meter hoge woontoren gepland. De begane grond en eerste verdieping zijn bestemd voor commerciële doeleinden, daarboven komen zowel huur- als koopappartementen. Onder de toren en onder een deel van het Willinkplein komt een parkeerkelder van twee verdiepingen. Een deel van de plaatsen is voor bewoners, voor het overige wordt dit een openbare parkeerkelder met ongeveer 220 parkeerplaatsen. Rond half maart beginnen de werkzaamheden. Het gaat om voorbereidende werkzaamheden voor de realisering van de parkeerkelder.

De werkzaamheden hebben gevolgen voor het verkeer (doorstroming en parkeren). Er wordt echter van alles aan gedaan om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Tussen half maart en half mei vinden er werkzaamheden plaats aan het riool. Het riool moet worden verlegd. Dat betekent dat het verkeer tijdelijk geen gebruik kan maken van de oostelijke rijbaan van de Hondsrugweg. Het verkeer zal in twee richtingen over de westelijke rijbaan worden geleid en er zullen omleidingsroutes worden aangegeven om de hoeveelheid verkeer op de Hondsrugweg zoveel mogelijk te beperken.

Verder staan er voorbereidende werkzaamheden in de planning in deze periode voor de aanleg van een nieuwe tijdelijke inrit van de parkeerkelder onder de Myriadeflat en het opruimen van de bestaande inrit

In april begint het inrichten van de bouwplaats. Begin juni gaat de aannemer beginnen met het aanbrengen van een diepwand (een tijdelijke betonnen wand) voor de parkeerkelder onder het Willinkplein. Een groot deel van het parkeerterrein ten zuiden van de Traverse zal vanaf dat moment vervallen. De gemeente streeft ernaar om begin juni het tijdelijke parkeerterrein op de ‘Irislocatie’ open te stellen voor gebruik.

De werkzaamheden aan de parkeerkelder gaan minimaal een jaar duren. De busbaan wordt dan tijdelijk afgesloten omdat het bouwverkeer hier gebruik van moet maken.

De parkeerplaatsen bij Albert Heijn en die ten noorden van de traverse (ingang Raadhuisplein) blijven beschikbaar voor openbaar parkeren. De winkels blijven tijdens de werkzaamheden gewoon open/bereikbaar. In de loop van 2009 gaat de bouw van de woontoren van start.
Provincie:
Tag(s):