woensdag, 28. mei 2008 - 21:03

Verkeershinder door onderhoud aan N33

Assen

Van vrijdagavond 30 mei 20.00 uur tot maandag 2 juni 6.00 uur is de N33 op 2 plaatsen afgesloten. Het gaat om het wegvak tussen Assen-Zuid en aansluiting Rolde en het wegvak tussen Veendam en aansluiting Meeden.

Rijkswaterstaat laat asfalterings- en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Ook wordt de markering van een opfrisbeurt voorzien. Deze werkzaamheden passen in het kleinschalig onderhoud van de N33.

Omleidingroutes:

Het doorgaande verkeer op de N33 richting Duitsland wordt bij Assen-zuid en bij Zuidbroek (afslag A7 naar/van N33) omgeleid via Groningen (A28 en A7).

Verkeer met bestemming Veendam wordt vanaf het noorden (Zuidbroek-A7) omgeleid via Winschoten (A7), Oude Pekela en Nieuwe Pekela (N367 en N366) naar Veendam. Vanaf het zuiden (N34) blijft Veendam bereikbaar via de gelijknamige aansluiting op de N33.

Het lokale verkeer bij Assen-zuid met bestemming Rolde, Gieten en Veendam wordt omgeleid via de A28 naar Tynaarlo (N386) en via de N34 terug naar de N33 richting verkeersplein Gieten. Vanuit de richting Veendam wordt het verkeer naar Assen via Rolde omgeleid (N376).

Rijkswaterstaat streeft er naar om in hetzelfde weekend ook asfalteringswerkzaamheden te verrichten tussen de aansluiting Rolde en het verkeersplein Gieten. Omdat het gedeelte Assen-Rolde van het wegvak dan toch is afgesloten, blijft de verkeershinder op dit wegvak tot één weekend beperkt.

Gele borden ter plaatse geven de omleidingroutes aan. Afhankelijk van de weersomstandigheden en het verloop van de werkzaamheden kan de afsluiting korter of langer duren.
Provincie:
Tag(s):