woensdag, 16. januari 2008 - 19:58

Verkeershufter blijkt ook papegaaiendief

Oss

De politie heeft dinsdagmiddag een 38-jarige man uit Oss aangehouden in zijn woonplaats voor diefstal van drie papegaaien. De papegaaien waren in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 januari gestolen bij een kinderboerderij aan de Anna van Schuurmanstraat in Oss.

De politie kreeg dinsdag een tip dat de vogels zich in de woning van de verdachte zouden bevinden. Toen agenten bij de woning aankwamen hoorden zij vogelgeluiden. In de slaapkamer vonden agenten de drie papegaaien. De verdachte was op dat moment niet thuis en werd later die middag aangehouden. De vogels werden opgehaald door de dierenambulance en teruggebracht naar de kinderboerderij.

De verdachte is inverzekeringgesteld. Hij is bij de politie bekend als veelpleger en staat daarnaast in de top-10 van verkeershufters.

Het project verkeershufters is in december 2007 van start gegaan in het district Maasland. De politie heeft onderzoek gedaan naar het verkeersgedrag van alle inwoners uit de gemeente Oss. Uit dit onderzoek is gebleken welke tien Ossenaren de grootste veelplegers op het gebied van verkeersovertredingen zijn.
Provincie:
Tag(s):