woensdag, 22. oktober 2008 - 23:06

verkeersongeval met dodelijke afloop in Oisterwijk

Oisterwijk

Een 82-jarige fietser uit Oisterwijk is woensdag 22 oktober overleden na een verkeersongeval. Rond 16.30 uur liep de man ernstig hoofdletsel op na een aanrijding met een personenauto. De bestuurder van de auto is aangehouden.

Een getuige meldde de aanrijding op de Terburghtweg. De fietser werd hier van achteren aangereden door een 19-jarige automobilist. De fietser kwam ten val en liep ernstig hersenletsel op. De traumahelikopter werd ingeschakeld. De trauma-arts verleende samen met het ambulancepersoneel hulp, waarna het slachtoffer per spoedtransport (ambulance onder politiebegeleiding) naar het Sint Elizabeth ziekenhuis is vervoerd. Hier is de 82-jarige man aan zijn verwondingen overleden.

Na de aanrijding is de bestuurder van de auto, een beginnend bestuurder, aangehouden. De 19-jarige Oisterwijker is voor verhoor naar het politiebureau gebracht. Hier verklaarde hij door de zon te zijn verblind, waardoor hij de fietser niet op tijd zag. De man is na verhoor in vrijheid gesteld.
Technisch onderzoekers stelden een sporenonderzoek in voor een verkeersongevalanalyse. Hierdoor was de Terburghtweg enige tijd gedeeltelijk afgesloten. Verkeer werd omgeleid
Provincie:
Tag(s):