donderdag, 10. januari 2008 - 10:54

Verkeersongeval zorgt voor vier gewonden

Baflo

Een verkeersongeval op de Winsumerweg bij Baflo zorgde woensdagavond omstreeks 19.30 uur voor vier gewonden en een ravage van auto’s.

Een 41-jarige automobilist uit Warffum kwam uit de richting van Ranum en slingerde volgens getuigen over de weg. Hierdoor kwam hij op de verkeerde weghelft terecht en kwam in botsing met een tegenligger. In deze auto zaten een 22-jarige man en vrouw uit Warffum. Door de klap draaide hun auto om zijn as en schoten ze achteruit de berm in tegen een bermpaal. Hierdoor draaide de auto nogmaals om de as, waardoor ze in een sloot tot stilstand kwamen. De man raakte bekneld en moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd. De vrouw kon op eigen kracht uit de auto komen.

De 41-jarige automobilist kwam verderop op zijn eigen weghelft tot stilstand. Ook hij zat bekneld en werd door de brandweer uit de auto gehaald. De drie betrokken zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over de aard van hun verwondingen is niets bekend.

Kort na deze aanrijding vond een tweede aanrijding plaats. Een 19-jarige man uit Winsum kwam uit de richting van Baflo. Door het ongeval dat net plaatsvond, moest hij op de rem en een 56-jarige vrouw uit Westernieland die achter hem reed, zag dit te laat. De vrouw boste op haar voorligger. Ook hij moest naar het ziekenhuis. Hij klaagde over een pijnlijke nek. Meerdere brandweerauto’s, politiewagens, ambulances en het mobiel medisch team kwamen op de aanrijding af om hulp te verlenen.

Van de 41-jarige man werd een bloedproef afgenomen om eventueel alcoholgebruik te kunnen vaststellen. De N363 tussen Ranum en Baflo is enkele uren afgezet geweest. Een bergingsbedrijf heeft beide auto’s afgesleept. De politie maakt een rapportage van de ongevallen.
Provincie:
Tag(s):