dinsdag, 11. maart 2008 - 20:00

Verkeersongevallen met wild onderzocht

Schouwen-Duiveland

In de Kop van Schouwen-Duiveland gebeuren veel ongevallen met (groot) wild.Naast materiële schade aan het voertuig en letsel aan het dier kunnen deze ongevallen ook leiden tot letsel aan de inzittenden. In opdracht van waterschap Zeeuwse Eilanden voert adviesbureau VIA nu een onderzoek uit naar locaties waar de ongevallen zich voordoen.

Vanuit het verkeersveiligheidsrisico wil het waterschap inzicht krijgen in de omgevings- en wegkenmerken die de grootste kans op overstekend wild opleveren.

De ongevallen gebeuren meestal met reeën en damherten. In de Kop van Schouwen-Duiveland zijn in 2007 circa 50 geregistreerde ongevallen met wild bekend. De kans op een ongeval met letselafloop voor de mens is sterk aanwezig en het waterschap ziet de aanrijdingen met wild als een verkeersveiligheidsrisico. Naar aanleiding van het onderzoek wordt gekeken waar de pro-blemen zich voordoen en wat we er aan gaan doen.

Het onderzoek wordt begeleid door een werkgroep die bestaat uit waterschap Zeeuwse Eilanden, provincie Zeeland, Rijkswaterstaat, ROVZ, gemeente Schouwen-Duiveland en Staatsbos-beheer. De kosten van het onderzoek bedragen € 26.000. Na de zomervakantie zijn de onderzoeks-resultaten bekend en zullen eventuele maatregelen volgen.
Provincie:
Tag(s):