dinsdag, 28. oktober 2008 - 21:11

Verkeersveilig-heidscampagne ‘100% Drent’ van start

Coevorden

Nuchter, kalm, sociaal, oog voor de medemens, de kat uit de boom kijken, eigenschappen die vaak worden toegeschreven aan 'echte' Drenten. Het zijn ook perfecte eigenschappen voor veilig verkeersgedrag. Daarom draait in de gemeente Coevorden vanaf maandag 10 november vijf weken lang de verkeersveiligheidscampagne ‘100% Drent. Die kan rustig in het verkeer’.

De campagne start met een flyeractie in Coevorden tijdens Ganzenmarkt. In de hele gemeente wordt huis-aan-huis een campagnekrant verspreid, er verschijnen advertenties in huis-aanhuis bladen en in de hele gemeente worden driehoeksborden geplaatst met daarop inwoners uit de gemeente die midden in de samenleving staan. Wethouder Geert Braam van de gemeente Coevorden, Bianca Sluyters uit Coevorden, Harm Dijkstra uit Sleen, Jan Klaassen uit Dalen, Jan Hooge uit Aalden, Jan Blokzijl uit Geesbrug en Herma Gubbels uit Schoonoord verlenen hun medewerking aan de campagne. Ook is er een website met meer informatie: www.100-procent-drent.nl. Bezoekers kunnen er via een test achterkomen in hoeverre zij een ‘100% Drent’ zijn.

De actie ‘100% Drent. Die kan rustig in het verkeer.’ is een samenwerking tussen de gemeente Coevorden en de provincie Drenthe. Doel van de campagne is om het verkeer veiliger te maken en zo het aantal verkeersdoden en -gewonden te verminderen. De campagne draaide eerder in andere Drentse gemeenten, zoals Assen en Emmen.
Provincie:
Tag(s):