zaterdag, 16. februari 2008 - 17:31

Verkeersveiligheids-controle op de Drentse wegen

Regio

De politie heeft vrijdag een grote verkeersveiligheids controle gehouden op de N33, A28 en N34 waarbij werd samengewerkt met Rijkswaterstaat en Veilig Verkeer Nederland. Er werd rijdend toezicht gehouden op verkeersgevaarlijk rijgedrag en er werd een grote technische controle gehouden op een parkeerplaats langs de N34.

Op alle drie de wegen controleerde de politie op snelheid middels radarapparatuur. Deze regelmatig terugkerende controle staat in het teken van de verkeersveiligheid op de Drentse wegen.

In totaal nam de politie 135 blaastesten af, niemand had teveel gedronken. Een automobilist kreeg een bekeuring omdat deze niet handsfree aan het bellen was. Een andere automobilist ontving een bekeuring voor het rijden met bevroren ruiten. Kapotte verlichting van een aanhangwagen leverde een automobilist ook een bekeuring op. Twee automobilisten reden te hard en kregen een bekeuring. Een automobilist vervoerde 4 pony’s in een veel te kleine aanhangwagen zonder papieren en kreeg daarvoor een bekeuring. De politie schreef ook een bekeuring uit voor bumperkleven. Agenten deelden onder andere waarschuwingen uit voor het niet bij zich hebben van het rijbewijs en/of kentekenbewijs.

Op de N33 passeerden tijdens de controle 2133 passanten de radar waarvan er 150 te hard reden. Tijdens de controle op de N33 was de hoogst gemeten snelheid 159 kilometer per uur. Op de A28 passeerden 6238 passanten de radar, 70 reden te hard. De hoogst gemeten snelheid op de A28 lag op 169 kilometer per uur. Op de N34 passeerden 2198 passanten de radar, 22 reden te hard, de hoogst gemeten snelheid lag hierop op 121 kilometer per uur.
Provincie:
Tag(s):