maandag, 14. april 2008 - 16:28

Verkeersveiligheids Label voor KBS De Horizon

Prinsenbeek

Maandag 14 april 2008 heeft de Katholieke Basisschool De Horizon in Prinsenbeek uit handen van verkeerswethouder Wilbert Willems, het zogenaamde BVL (Brabants Verkeersveiligheids Label) ontvangen. De Horizon is de tiende school op Bredaas grondgebied die door de Provincie Noord-Brabant als 'verkeersveilige school' is bestempeld.
Ook opende de wethouder een 'verkeersplein' op het achterterrein van de school.

Wethouder Willems: "In Breda hebben zich 38 scholen aangemeld voor het label. Om in aanmerking te komen moeten scholen zich zichtbaar en voordurend inspannen om kinderen les te geven in verkeersveilig gedrag. Daarnaast wordt de directe schoolomgeving bekeken op veiligheid en worden maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat het aantal (bijna) ongevallen drastisch omlaag gaat.
Op de ouders wordt een beroep gedaan om het brengen en halen van hun kinderen niet met de auto te doen maar juist te voet of met de fiets."

Het nieuwe verkeersplein achter de school is een cadeau van de Ouderraad van De Horizon. Daarmee benadrukken de ouders het belang van verkeersveiligheid voor hun kinderen. Het verkeersplein gaat gebruikt worden om nog betere verkeerslessen aan de kinderen te geven.
Provincie:
Tag(s):