woensdag, 27. augustus 2008 - 14:49

Verklaring minister Cramer over steunbetuiging aan Bluf

Den Haag

Minister Cramer distantieert zich volkomen van de diefstal van geheime documenten en van publicatie ervan. ‘Buitenparlementaire acties zijn prima, mits binnen de wet’, dat zegt minister Cramer (Ruimte en Milieu) in een verklaring op publicaties in de media over een steunbetuiging aan het weekblad 'Bluf' in 1986. Dit weekblad publiceerde documenten die bij het ministerie van Economische Zaken waren gestolen.

De reactie van de minister Cramer:
'Ik kan mij niets herinneren over deze steunbetuiging over het weekblad Bluf uit 1986. Ik kan mij moeilijk voorstellen dat ik deze steunbetuiging heb ondertekend, ook al gezien het feit dat zowel mijn voornaam als mijn achternaam verkeerd gespeld zijn.

Ik zal in ieder geval proberen te onderzoeken hoe mijn naam onder deze advertentie is gekomen, onder andere door contact op te nemen met andere personen waarvan de namen in de advertentie staan.'

'Het gaat in deze advertentie uit 1986, naar ik het lees, om een steunbetuiging aan het blad Bluf voor de publicatie van de door een actiegroep uit het ministerie van Economische Zaken gestolen documenten'.

'Ik hecht eraan te onderstrepen dat ik mij volkomen distantieer van dergelijke methodes zowel van de publicatie van de documenten als uiteraard de diefstal zelf. Buitenparlementaire acties zijn prima, maar mogen nooit ontaarden in geweldpleging, inbraak of welke andere criminele activiteiten dan ook. Ik heb mij ook nooit met dergelijke zaken ingelaten', aldus Cramer.
Provincie:
Tag(s):