zaterdag, 6. december 2008 - 12:43

Verkoop kerstbomen begonnen

Deze maand zullen in Nederland bijna drie miljoen kerstbomen worden verkocht. Veruit het grootste deel hiervan bestaat uit 'echte' bomen (2,5 miljoen stuks), terwijl de markt voor kunstkerstbomen ongeveer een half miljoen stuks bedraagt.

Nu, een dag na Sinterklaas, komt de verkoop op gang. Bij een tuincentra in de Nes aan de Amstel had men zaterdagochtend al de eerste klanten.

Bij de aankopen van echte kerstbomen gaat het in tweederde van de gevallen om een kerstboom met kluit of een kerstboom in een pot. In een derde van de aankopen wordt een gezaagde kerstboom gekocht. De ideale echte kerstboom heeft een lengte van anderhalve meter en de consument verwacht gemiddeld achttien euro aan een echte kerstboom uit te geven.

De rol voor de tuincentra bij de verkopen van kerstbomen is groot. Bijna veertig procent denkt bij een tuincentrum een kerstboom te kopen. De kweker en de straathandel zijn samen goed voor dertig procent van de aankopen. De bouwmarkt speelt een relatief beperkte rol in de afzet van echte kerstbomen.
Provincie:
Tag(s):