dinsdag, 23. september 2008 - 13:35

Verkopers kinderpostzegels op de stoep bij Koningin

Den Haag

Dinsdagochtend 23 september stonden drie generaties kinderpostzegelverkopers op de stoep bij Paleis Huis ten Bosch om van Koningin Beatrix de eerste bestelling van kinderpostzegels en kaarten van dit jaar op te nemen.

De bijzondere eerste bestelling door Koningin Beatrix markeert het zestigste jubileumjaar van de kinderpostzegelactie. Dit betekent dat inmiddels de derde generatie op pad gaat om kinderpostzegels en kaarten te verkopen.


Reguliere verkoop start woensdag
Vanaf woensdag 24 september zullen 240.000 kinderen van groep 7 en 8 voor de 60e keer langs de deuren in Nederland gaan om kinderpostzegels en kaarten te verkopen.

Het thema van de kinderpostzegelactie 2008 is: ´Laat kinderen leren’. Ieder kind heeft recht op onderwijs, op een kans om zich te ontwikkelen en te werken aan zijn of haar toekomst.

Al zes decennia lang helpen kinderen van basisscholen andere kinderen die het minder goed getroffen hebben. Met de opbrengst van de kinderpostzegelactie financiert Stichting Kinderpostzegels Nederland honderden projecten in binnen- en buitenland, waarin veiligheid en ontwikkeling van kinderen in een achterstandspositie centraal staat.
Provincie:
Tag(s):