dinsdag, 19. augustus 2008 - 19:24

Verkrachter opgepakt na DNA match

Eindhoven

Maandagochtend is een 28-jarige man uit Eindhoven aangehouden in zijn woning in Stratum. Hij wordt ervan verdacht dat hij donderdagochtend 5 juni aan de Felix Timmermanslaan (in de zogenoemde Genneper Parken) een 22-jarige vrouw uit Waalre heeft verkracht. Hierbij werd door de dader veel geweld gebruikt. De man is na zijn aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

De politie kwam de verdachte op het spoor dankzij DNA-materiaal. Dat heeft hij eerder dit jaar afgestaan nadat hij verdacht werd van het plegen van een ander misdrijf (geen zedenmisdrijf).

De politie heeft de verkrachting uitgebreid onderzocht met een team van vijf rechercheurs. Er is onder meer gebruik gemaakt van de opsporingsprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht, waarin ook een compositietekening van de dader is getoond. Die televisie-uitzendingen hebben een groot aantal tips opgeleverd, die allemaal door de politie zijn onderzocht.

De man die maandag is aangehouden, was tijdens het onderzoek niet eerder als verdachte in beeld gekomen. Op basis van de nu beschikbare informatie wijst niets in de richting van andere zedenmisdrijven. Het is de tweede keer in korte tijd dat Politie Brabant Zuid-Oost dankzij DNA-materiaal aanhoudingen kan verrichten in zedenzaken. Op 18 juli werd een 37-jarige Eindhovenaar gearresteerd voor zaken uit 1992 en 2002.
Provincie:
Tag(s):