woensdag, 24. december 2008 - 11:34

Verkrachter van 79-jarige vrouw aangehouden

Rotterdam

De politie van Rotterdam heeft een verdachte aangehouden van een verkrachting van een 79-jarige vrouw. Zaterdag 23 aug. kwam een 79-jarige vrouw op een politiebureau om aangifte te doen van verkrachting.

Ze was een dag daarvoor rond één uur verkracht. De vrouw was op die vrijdag gelopen vanaf de Beijerlandselaan gelopen en op de Millinxstraat kwam er een onbekende man bij haar lopen.

Hij vroeg of hij mocht meelopen onder de paraplu van de vrouw. Daarna, toen de vrouw naar binnen wilde in haar eigen woning, in de omgeving van de Millinxstraat, heeft hij zichzelf naar binnen geduwd. Hij heeft haar toen in haar eigen woning verkracht. Daarna is hij weggegaan.

De vrouw kon een goed signalement geven van de man. Op basis van onderzoek hebben agenten op donderdag 11 december een man die in de omgeving woont, aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De 52-jarige Rotterdammer is ook al eerder aangehouden voor zedenzaken. Na onderzoek door het NFI blijkt nu ook het DNA van de man overeen te komen. De politie onderzoekt de toedracht.
Provincie:
Tag(s):