vrijdag, 2. mei 2008 - 15:58

Verlenging van korting op energieadvies woning

Lelystad

Particuliere woningeigenaren in Flevoland konden tot 1 mei 2008 een korting krijgen van vijftig procent op een uitgebreid energieadvies voor hun woning. Het voorjaar is bij uitstek een tijd om te onderzoeken of er mogelijkheden zijn om energie te besparen.

Daarom is besloten de termijn te verlengen tot 1 juli. De provincie heeft met drie gecertificeerde bedrijven een overeenkomst gesloten om het Maatwerkadvies uit te voeren. De provincie wil hiermee particuliere woningeigenaren helpen om gerichte keuzes te maken voor energiebesparing in hun woning.

Energie besparen loont!
Vanaf 1 januari 2008 zijn huizenbezitters verplicht bij verkoop of verhuur van de woning een energielabel te overhandigen aan koper of huurder. Dit label is te vergelijken met het label voor auto’s en witgoed. Een energielabel geeft echter géén inzicht in de besparingsmogelijkheden van de woning. Een Maatwerkadvies geeft dat wel: een gecertificeerde adviseur brengt de specifieke energiesituatie van de betreffende woning gedetailleerd in kaart en geeft uitgebreide aanbevelingen over de besparingsmogelijkheden, investeringen en comfortaspecten van mogelijke maatregelen in de woning. En bij stijgende energieprijzen speelt energiezuinigheid een steeds grotere rol in de woonlasten!

Geïnteresseerd?
Op www.flevolandbespaart.nl staat meer informatie over de aanvraagprocedure en voorwaarden voor een Maatwerkadvies. Via de website kunnen woningeigenaren een energiescan doorlopen en direct contact opnemen met een gecertificeerde adviseur.
‘Flevoland bespaart’ is een initiatief van de Provincie Flevoland.
Provincie:
Tag(s):