maandag, 20. oktober 2008 - 15:21

Verlichting Domtoren en stadhuis gaan uit

Utrecht

Zaterdag 25 oktober schakelt de gemeente Utrecht de verlichting uit die op de Domtoren en het stadhuis schijnt. Een aantal bedrijven heeft het verzoek van de gemeente ontvangen om ook hun verlichting uit te doen.

De Nacht van de Nacht is een initiatief van stichting Natuur en Milieu en de Provinciale Milieufederaties en wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden. Ze vragen tijdens dit evenement aandacht voor de schoonheid en het nut van de nacht.

Gemeente Utrecht doet ook dit jaar weer mee aan de Nacht van de Nacht. Ter gelegenheid hiervan gaat de verlichting van de Domtoren op 25 oktober om 20.00 uur uit. Geïnteresseerden kunnen in de Domtoren meedoen aan een speurtocht en zoeken naar plaatjes van egels, zwijnen, vossen en andere nachtdieren. Ook bestaat de mogelijkheid om de schoonheid van de donkere nacht vast te leggen door mee te doen aan de workshop nachtfotografie. De maker van de mooiste nachtfoto ontvangt een prijs.

Speuren naar nachtdieren, de Domtoren beklimmen of op grote hoogte genieten van nacht? Stuur een mail naar nachtvandenacht@utrecht.nl voor 23 oktober 2008. Deelname is gratis na reservering.
Provincie:
Tag(s):