dinsdag, 19. augustus 2008 - 11:59

Vermiste jongen (8) in Eems kon niet zwemmen

De openbaar aanklager van de Duitse Deelstaat Niedersachsen gaat bekijken of de man die toezicht hield op de 8-jarige jongen welke zaterdag in de Eems verdween, strafrechtelijk vervolgd kan worden. Dit meldt de Noord-Duitse omroep (NDR). De jongen was in gezelschap van de man bij de delta van de EMS toen de jongen door nog onbekende oorzaak in het water terecht kwam.

Toen de jongen voor het laatst gezien werd, had hij zijn kleding nog gewoon aan. Toen opgemerkt werd dat de jongen in het water lag, werd hij meegesleurd door de verraderlijke stroming die daar staat. Een reddingspoging van de man mislukte. De jongen bleek niet te kunnen zwemmen.

Toen de man alarm had geslagen, rukte zowel Duitse, als Nederlandse hulpdiensten uit. Volgens de Duitse politie is er nog weinig hoop dat de jongen nog levend wordt gevonden. Vermoedelijk is hij door de stroming meegesleurd naar de Noordzee.

Een woordvoerder van het OM in Duitsland zegt tegen de NDR dat de man mogelijk veroordeeld gaat woorden voor moord door onachtzaamheid. De man verkeerd nog in een schok en kan nog niet gehoord worden door de politie.
Provincie:
Tag(s):