woensdag, 3. december 2008 - 9:18

Vermiste matroos nog niet gevonden

De zoekactie naar de 28-jarige matroos uit Urk heeft woensdag 3 december 2008 nog niet het gewenste resultaat opgeleverd. De hele dag is tot het donker door de Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen (SOAD) uit Urk gedregd. De Waterpolitie van het KLPD heeft de dregactie ondersteund met sonarapparatuur.

Vrijdag zal naar alle waarschijnlijkheid de zoektocht worden voorgezet aan de hand van de koerslijnen van het schip. Het Landelijk Verkeers Bijstand Team van het KLPD heeft uit de navigatieapparatuur van het schip de gevaren koerslijn kunnen achterhalen. Het politievaartuig kan hierdoor exact dezelfde koers varen en met sonar gerichter zoeken.

Dinsdag 2 december werd tot 20.00 uur met sonar het gebied waar de matroos vermoedelijk te water is geraakt ook al afgezocht. Dit leverde niet het gewenste resultaat op. De matroos is vermoedelijk bij de Krammersluizen overboord geslagen. Dit is dinsdag 2 december 2008 omstreeks 08.30 uur gemeld door de binnenvaartschipper van de 'Dijanne' aan het Kustwachtcentrum

De reddingsactie met diverse reddingsboten van de KNRM, een Rijkswaterstaatvaartuig en een helikopter van de politie in het gebied vond plaats tot 12.30 uur. De zoekactie is daarna voortgezet met sonar apparatuur en een duikteam onder leiding van een politievaartuig van het KLPD.
Provincie:
Tag(s):