zaterdag, 13. september 2008 - 20:42

Vermiste zeiler in Markermeer gevonden

Enkhuizen

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft vanmiddag in het Markermeer het lichaam van de sinds maandag
8 september vermiste zeiler uit Amstelveen geborgen. Dit meldt de KLPD.

De 78-jarige man was tijdens een zeiltocht van Monnickendam naar Enkhuizen verdwenen.

Watersporters ontdekten het lichaam vanmiddag kort na 16.00 uur, enkele kilometers uit de oever ter hoogte van Wijdenes. De reddingsbrigade was daarna als eerste ter plaatse. Zij bleven bij het stoffelijk overschot tot de Waterpolitie arriveerde.

De zeiler was met enkele andere zeilboten van een watersportclub uit Monnickendam onderweg. Hij was alleen aan boord en was de andere boten ver vooruit. Omstreeks 11.15 uur, op ongeveer 8 kilometer van Enkhuizen, zagen de achtervolgers dat zijn zeilboot stil lag. Toen de zeilers bij de zeilboot kwamen was de zeiler uit Amstelveen niet meer aan boord.

Het Kustwachtcentrum startte direct een zoekactie naar de vermiste waarbij boten van de Reddingsmaatschappij, de Reddingsbrigade, de Waterpolitie en een helikopter werden ingezet.

Nadat deze zoekactie om 14.00 uur niets opleverde heeft de Waterpolitie het zoeken naar het lichaam van de zeiler overgenomen. Samen met Rijkswaterstaat werd die maandag en dinsdag met behulp van sonarapparatuur in een groot gebied de bodem afgezocht. Nadat dit ook geen succes had werd het zoeken dinsdagavond definitief gestaakt.
Provincie:
Tag(s):