maandag, 29. september 2008 - 9:07

Vermoedelijke veroorzaker aanrijding A50 aangehouden

Ravenstein

Zondagavond is in zijn woning een 44-jarige man uit Malden aangehouden omdat hij verdacht wordt van het opzettelijk veroorzaken van een aanrijding op de A50 op zondagmiddag.

Bij dat ongeval op de rijksweg A50 ter hoogte van Ravenstein omstreeks 17.00 uur waren vijf mensen uit één gezin gewond geraakt.

De 48-jarige vader van het gezin uit Wenum Wiesel raakte ernstig gewond aan zijn bovenlichaam, de 43-jarige moeder en twee dochters van 10 en 14 jaar raakten licht gewond. De 12-jarige dochter, die geestelijk en lichamelijk gehandicapt was, werd als zwaar gewonde behandeld omdat zij niet aan kon geven welk letsel zij had.

In de loop van de avond zijn meerdere getuigen gehoord en is er een verklaring van de moeder van het gezin opgenomen. Toen bleek dat er mogelijk sprake was van opzet. De bestuurder van een auto zou opzettelijk het busje gesneden hebben. Gelukkig was er een getuige die het kenteken van die auto kon achterhalen en belde later de politie. Naar aanleiding van dat kenteken kon men de bestuurder achterhalen. Hij is aangehouden voor poging tot doodslag en het veroorzaken van een ernstige aanrijding en aan het bureau ingesloten. Vandaag zal het onderzoek voortgezet worden.

De toestand van de twee zwaargewonden is op dit moment niet bekend.
Provincie:
Tag(s):