woensdag, 16. april 2008 - 13:52

Vermogend man verkiest brunette boven blondine

Amsterdam

Uit onderzoek van een populaire datingkanaal blijkt dat brunettes meer kans hebben om een rijke, succesvolle man te trouwen dan hun blonde rivalen.

Datingkanaal Lycos heeft de haarkleur geanalyseerd van de vrouwen van ‘s werelds top 100 biljonairs, om te bepalen of deze mannen een voorkeur hebben voor een bepaalde kleur. De overweldigende meerderheid van de onderzochte groep mannen had een brunette als partner, maar liefst 62% van de biljonairs trouwt met een bruinharige vrouw.

Het Europese onderzoek richtte zich op de datinggewoonten en voorkeuren van 15.000 mensen in acht verschillende landen. Aangetoond werd dat bijna de helft van de mannen in bijvoorbeeld de UK (45%) voorkeur heeft voor een bruinharige partner. Dit geeft de brunettes een ruime voorsprong op de blondines; slechts een op de vijf mannen (20%) gaat voor een blonde dame, terwijl maar 15% zich laten verleiden door een roodharige.

Vrouwen met blond haar bezetten een magere tweede plaats, slechts 22% van ’s werelds rijkste mannen trouwt een blondine. Zwartharige vrouwen bezetten de derde plaats, zij weten 16% van de groep mannen te bekoren. De roodharige dames onder ons zijn de hekkensluiters: geen enkele biljonair is getrouwd met een vrouw met rode haardos.
Categorie:
Tag(s):