donderdag, 26. juni 2008 - 16:28

Vernieler aangehouden op vakantiepark

Zeewolde

In de nacht van woensdag 25 juni op donderdag 26 juni is een 25-jarige man uit Almere aangehouden, nadat hij op het bungalowpark waar hij verbleef vernielingen had aangericht.

Even na middernacht meldde de beveiliging van het vakantiepark dat een man vernielingen had aangebracht aan het meubilair en glaswerk. Na zijn daad verschuilde de Almeerder zich in zijn bungalow.

Agenten sommeerden hem naar buiten te komen, maar dit weigerde hij in eerste instantie. Toen hij even later toch naar buiten kwam, verzette hij zich hevig tegen zijn aanhouding. De Almeerder ging fysiek de confrontatie met de politie aan. Na een korte worsteling kon hij door de agenten onder controle worden gebracht.

Een 35-jarige vrouw uit Vianen bemoeide zich met de aanhouding. Toen ze niet voldeed aan het bevel om zich te verwijderen, werd ze aangehouden. Ook zij verzette zich tegen de aanhouding en trok hierbij de uniformblouse van één van de politiemannen stuk.

Beide verdachten zitten nog vast en tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt. De recherche van Zeewolde heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):