woensdag, 30. april 2008 - 9:43

Vernieling auto gefilmd door vriendje

Oss

Een 12-jarige jongen uit Oss is maandagmiddag aangehouden voor vernieling van een auto in de Bilderdijkstraat. Een alerte buurtbewoner zag de jongen op het dak van de auto dansen en belde de politie. De jongen maakte deel uit van een groepje. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Filmpje via GSM
Op basis van het opgegeven signalement konden agenten de jongen snel in de buurt achterhalen. De vandaal bekende direct en zorgde voor zijn eigen bewijslast door te vertellen dat zijn vriendje de actie met een GSM had gefilmd.

De prima opname werd overgezet naar de diensttelefoon van één van de agenten. Om te voorkomen dat de beelden op het internet terecht zouden komen, werd de originele opname ter plekke verwijderd. De aangehouden jongen werd op het bureau verhoord en daarna overgedragen aan de zorg van zijn vader.

De eigenaar van de auto deed aangifte en stelt de jongen aansprakelijk voor de schade. Er zaten een paar fikse deuken in het dak. De dader zal naast het betalen van de schade waarschijnlijk via bureau HALT gestraft worden.
Provincie:
Tag(s):