vrijdag, 18. april 2008 - 16:09

Vernielingen en brandstichting op vakantiepark opgelost

Westerbork

Met de aanhouding van een 39 jarige inwoner uit Westerbork heeft de politie klaarheid gebracht in een serie vernielingen en een brandstichting op een vakantiepark aan de Gagelmaat in Westerbork.

Op 18 maart zijn bij een chalet op dit park ruiten ingeslagen en is geprobeerd deze chalet in brand te steken. In de nacht van 2 op 3 april werden opnieuw vernielingen gepleegd op dit park. Bij vijf chalets, het receptiegebouw en de beheerderwoning werden ruiten ingegooid. Ook bij twee geparkeerde personenauto’s werden ruiten vernield. Een getuige hoorde glasgerinkel en zag een man bij één van de vernielde chalets vandaan komen. Deze getuige herkende de man als een bewoner van het park die vaak voor overlast zorgde.

Nader onderzoek van de politie resulteerde op 7 april in de aanhouding van deze verdachte. Na een aantal dagen bekende hij de zaken waarvan hij werd verdacht. Hij verklaarde onder invloed van (veel) alcohol en medicijnen te hebben gehandeld. Dit omdat het stichtingsbestuur van het park hem had aangezegd dat hij moest vertrekken. Op 10 april is de verdachte geleid voor de Rechter Commissaris. Die besloot de verdachte langer vast te houden. De totale schade bedraagt vele duizenden euro’s.
Provincie:
Tag(s):