donderdag, 6. maart 2008 - 11:20

Vernielingen Ford Ka's opgelost

Oosterhout

Met de arrestatie én bekentenissen van zeven minderjarige jongens heeft de Oosterhoutse politie klaarheid in de vernielingen van Ford Ka's. In het Oosterhout werden in de eind 2007 tientallen geparkeerde Ford Ka's vernield.

Opvallend daarbij was dat er iedere keer een of meerdere deuken in de achterzijden van de auto's werden getrapt. In totaal kwamen er 44 aangiften binnen. De verdachten zijn 13 (3x), 14 (3x) en 15 jaar oud en komen allemaal uit Oosterhout.

Het fenomeen begon op 29 november 2007 en piekte in de maand december 2007. Vrijwel dagelijks vond er een vernieling plaats. Meestal gebeurde dat bij het invallen van de duisternis. Na de nodige media aandacht (op 4 januari 2008) stopte het vandalisme. Dit met uitzondering van een enkel voorval. De opzettelijke beschadigingen strekten zich voornamelijk uit over het noordelijk deel van Oosterhout (wijken Dommelbergen, Staatsliedenbuurt, Kruidenbuurt en Schildersbuurt) in een straal van circa 8 km. Overigens ook het deel van Oosterhout waar alle verdachten woonachtig zijn.
Provincie:
Tag(s):