woensdag, 6. augustus 2008 - 19:22

Vernielingen op kerkhof Soesterberg

Soesterberg

Het Onze Lieve Vrouwe kerkhof aan de Kerklaan in Soesterberg is kennelijk doelwit van een ziekelijke geest. De laatste tijd zijn er tal van vernielingen gepleegd, onder meer aan een kindergraf. Hiervan heeft het parochiebestuur aangifte gedaan bij de politie, evenals dat eerder het geval was naar aanleiding van het vernielen van een boom op de begraafplaats. De vernieling van het monumentje heeft plaatsgevonden tussen zaterdag 2 augustus en dinsdag 5 augustus. Het is de zoveelste ‘vreemde’ gebeurtenis op het kerkhof.

Zo zijn er onlangs door onbekenden takken van een eik afgezaagd. In een grote spar zijn gaten geboord waarin een giftig goedje is aangebracht. Er zijn geraniums uit bloembakken gerukt en op de Kerklaan neergegooid. Eén van de bezoekers vond de geraniums en zette ze terug. De volgende dag lagen ze er weer uit. Viooltjes zijn ook niet veilig op een graf: de lege kuiltjes op een graf waren de stille getuigen.

Verder verdwijnen er bloemstukjes; in juli nog een rieten eend met plantjes, vazen en ook wordt soms kaarsvet op een grafsteen aangetroffen. Niet doordat er een kaars gebrand had, maar doordat men het er doelbewust op heeft laten druppelen. De wijkagent heeft de controles geïntensiveerd en..en de tuingroep van het kerkhof houdt ook vaker een oogje in het zeil, maar een dader heeft dit nog niet opgeleverd.
Provincie:
Tag(s):