dinsdag, 21. oktober 2008 - 13:27

Vernieuwde luchtvaartcursus bij Aviodrome

Lelystad

Voor iedereen die beroepsmatig bij de luchtvaart betrokken is of die op een andere manier geïnteresseerd is in de luchtvaart, start op donderdag 30 oktober in het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome de ‘Aviodrome-Luchtvaartcursus’.

Vele vragen die u altijd al had over de luchtvaart, zoals: hoe blijft een vliegtuig in de lucht; wat kunnen de oorzaken zijn van een vliegtuigongeluk; hoe onderscheid je een Boeing 787 van een Airbus A-330 en hoe werkt luchtverkeersleiding, worden bij deze luchtvaartcursus beantwoord.

Tijdens de Aviodrome-Luchtvaartcursus worden in totaal tien onderwerpen uit de luchtvaartwereld behandeld. Deze onderwerpen variëren van de veiligheid op Schiphol, de productie van een nieuw verkeersvliegtuig tot incidenten en ongelukken.

Daarnaast wordt de geschiedenis van de luchtvaart uitgediept. Uiteraard worden de laatste actualiteiten rond Alitalia, Airbus en de Boeing 787 niet vergeten. Cursisten krijgen een uitvoerig boek mee en een cursusavond duurt ongeveer twee en een half uur. Leider van de cursus is luchtvaartspecialist en professioneel docent Richard Vermij.

In het verleden is de cursus al diverse malen en met veel succes gegeven op Schiphol en de Aviodrome. De ervaring leert dat zowel geïnteresseerde ‘amateurs’ als luchtvaartprofessionals, die nog niet zo lang in de luchtvaart werkzaam zijn en hun kennis willen uitbreiden, veel plezier van de cursus kunnen hebben.

In het verleden hebben werknemers van de grote Nederlandse luchtvaartmaatschappijen, van diverse luchthavens en van (semi-)overheidsinstellingen die met de luchtvaart te maken hebben, aan de cursus deelgenomen.

Al meerdere jaren staat Richard Vermij garant voor een hoge kwaliteit aan kennisoverdracht over alle mogelijke onderwerpen uit de historische en moderne luchtvaart. Een ervaren specialist en docent, die ook overdag voor de klas staat.

Personeel van luchtvaartmaatschappijen en andere gerelateerde bedrijven kregen hernieuwde kennis of deed deze voor het eerst op tijdens lessen over bijvoorbeeld de anatomie van een luchthaven, de ontwikkeling van de KLM en nog veel meer. Richard loopt regelmatig op Schiphol mee om zijn ervaring uit te breiden en zijn luchtvaartkennis scherp te houden.

De cursus wordt op zes donderdagavonden gegeven om 19.30 uur vanaf 30 oktober a.s. Meer informatie over de Aviodrome-luchtvaartcursus is te vinden op www.luchtvaartcursus.nl en is te krijgen via cursusleider Richard Vermij: tel. 06 155 18 331 of vermij4.rac@worldonline.nl.

Voor meer informatie over Aviodrome kunnen belangstellenden contact opnemen met de Aviodrome via tel. 0900-AVIODROME (0900-2846376; 25. ct.p.min) of via de website www.aviodrome.nl.
Provincie:
Tag(s):