dinsdag, 6. mei 2008 - 14:26

Verongelukt gezin komt vermoedelijk uit Helmond

Beuningen

Er bestaat een groot vermoeden dat het gezin, dat maandagochtend omkwam bij een ongeval op de snelweg A73 bij het Gelderse plaatsje Beuningen, uit Helmond komt. Het zou mogelijk gaan om een gezin uit de Helmondse wijk Brouwhuis.

Helemaal 100 procent duidelijk is dat nog niet, want de resultaten van de identificatie laten op zich wachten. De lichamen van de slachtoffers zijn door de gevolgen van de brand die na de botsing uitbrak zeer moeilijk te identificeren. Het Rampen Identificatie Team kan alleen gebruik maken van gebitsgegevens en DNA-materiaal.

De personenauto met caravan werd aangereden door een vrachtwagen. Daardoor vloog vermoedelijk een gasfles uit de caravan in brand. Een vuurzee was het gevolg. Doordat de portieren van de personenauto niet meer open gingen, konden de vier inzittenden zich niet meer tijdig in veiligheid brengen.

Vermoedelijke toedracht bekend
De politie heeft dinsdag 6 mei gemeld dat de vermoedelijke toedracht van het dodelijke verkeersongeval na technisch onderzoek bekend is.

Bestuurders vrachtauto’s
De afdeling Verkeer Ongevallen Analyse van de politie heeft op de plaats van het ongeval op technische sporen onderzoek verricht. De vrachtautobestuurders zijn diezelfde middag door politiemensen gehoord. Het betreft een 31-jarige Duitse chauffeur uit Werne (Dld) en een 41-jarige chauffeuse uit Beek (Lb).

Voorlopige conclusie
Met alle informatie die op dit moment bij de politie bekend is, heeft naar alle waarschijnlijkheid het volgende plaatsgevonden. Vlak voor het moment van het ongeval heeft de vrouwelijke vrachtwagenchauffeur haar snelheid teruggebracht tot langzaam rijdend, in verband met het overige langzaam rijdende verkeer voor haar. De vrouw reed op dat moment op de rechterrijstrook van de snelweg richting Druten.

Achter haar reed op dezelfde rijstrook de personenauto met de 4 inzittenden met daarachter de caravan. Achter deze combinatie reed de tweede vrachtauto met Duitse chauffeur. De bestuurder van deze tweede vrachtauto heeft vermoedelijk te laat het langzaam rijdende verkeer voor hem opgemerkt. Hierdoor heeft hij niet tijdig kunnen remmen om een aanrijding met de voor hem rijdende auto’s te voorkomen.

De personenauto met caravan is door deze vrachtauto opgeduwd tegen de eerste vrachtauto. Door de klap van de aanrijding is brand ontstaan waardoor de personenauto met caravan heeft vlamgevat.

Identiteit inzittenden
Op dit moment is de technische recherche en het Rampen Identificatie Team bezig de slachtoffers te identificeren en 100% zekerheid te krijgen dat het de veronderstelde personen zijn. Daarin wordt ook naar nabestaanden uiterste zorgvuldigheid betracht. De politie verwacht dat naar alle waarschijnlijkheid de identiteit van alle vier de slachtoffers pas na donderdag bekend wordt gemaakt.

Getuigenoproep
Om het onderzoek zo goed mogelijk uit te kunnen voeren vraagt de politie personen die getuige zijn geweest van dit ongeval en nog niet met de politie hebben gesproken, contact op te nemen met politieteam Beuningen via het algemene nummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):