vrijdag, 20. juni 2008 - 19:50

Verontreiniging en stankoverlast nog niet opgelost

Vandaag heeft waterschap Aa en Maas geconstateerd dat er nog steeds sprake is van verontreiniging en lichte stankoverlast in de industriehaven aan de Oude Engelenseweg. Het grootste deel van de verontreiniging is afgebroken, ter plaatse van de oevers zijn nog delen van het wateroppervlak verontreinigd. In overleg met deskundigen van een gespecialiseerd bedrijf is afgesproken om op dit moment geen verdere actie te ondernemen.

Waterschap Aa en Maas houdt de situatie in het weekend nauwlettend in de gaten. Maandag zal worden onderzocht of de situatie voldoende is verbeterd.

Wanneer de situatie maandag niet is verbeterd, kan opnieuw met het middel Ecoclean worden gespoten. Als verbetering is opgetreden, kan worden besloten om de drijvende oliebooms, die ook de verontreiniging opnemen, te verwijderen. Het onderzoek naar de oorzaak loopt nog. Ecoclean wordt vanuit een boot op de verontreiniging verneveld. Van nature in het water voorkomende bacteriën worden hiermee geactiveerd om de oliehoudende stof volledig af te breken.
Provincie:
Tag(s):