woensdag, 25. juni 2008 - 8:38

Veroorzaker dodelijk verkeersongeval doorgereden

Afgelopen nacht omstreeks 23.45 uur heeft op de Nieuwlandseweg in Nieuw en Sint Joosland (gemeente Middelburg) een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een fietser, waarbij de fietser dodelijk is verongelukt. De automobilist is onmiddellijk na de aanrijding doorgereden.

Een 45-jarige man uit Middelburg kwam samen met twee collega's uit Nieuw en Sint Joosland en sloeg linksaf de Nieuwlandseweg op richting het viaduct met de autosnelweg A58. Ze reden hierbij niet over het nabijgelegen fietspad maar over de hoofdrijbaan. Vanuit de richting Middelburg kwam een personenauto met hoge snelheid aangereden. Vermoedelijk door de hoge snelheid reed de auto tegen de vangrail, rechts van de weg. De auto slipte daarna naar de andere kant van de weg en schepte de laatste van de drie fietsers. Na de botsing reed de auto tegen een verkeersbord, waarna de auto via de A58 richting Goes wegreed.

Het slachtoffer overleed ter plaatse. De andere twee fietsers hebben geen letsel opgelopen. De weg is enkele uren afgesloten geweest.

Vanmorgen omstreeks 09.10 uur heeft de politie een 27-jarige man uit de gemeente Noord-Beveland aangehouden i.v.m. het veroorzaken van de dodelijke aanrijding in Nieuw en Sint Joosland. De politie kwam de man op het spoor na een melding. De man zal vandaag worden gehoord over de aanrijding.
Provincie:
Tag(s):