zondag, 13. juli 2008 - 20:18

Verplaatsing Hockeyvereniging Forward in gang

Tilburg

Na de zomervakantie start op Nieuw Stappegoor de aanleg van de eerste twee hockeyvelden voor TMHC Forward. De velden worden zo snel mogelijk na de start van het nieuwe hockeyseizoen in gebruik genomen. In plaats van zandingestrooide velden krijgt de vereniging (semi)watervelden. Daartoe besloot het college afgelopen dinsdag.

De vereniging krijgt een nieuw hockeycomplex op Stappegoor bestaande uit een nieuw paviljoen, 5 hockeyvelden en een aantal jeu de boules banen. De aanleg van de velden was gepland voor 2009. Omdat de hockeybond twee van de huidige velden heeft afgekeurd kiest het college ervoor om de eerste twee velden versneld aan te leggen op de nieuwe
locatie.

Na de zomervakantie 2009 moeten alle velden en het nieuwe paviljoen klaar zijn voor het nieuwe seizoen. Over het definitieve ontwerp van het nieuwe paviljoen is nog overleg gaande tussen de gemeente, het consortium Stappegoor (ontwikkelaar) en TMHC Forward.

In de concessieovereenkomst is afgesproken dat de vereniging ´nieuw´ voor ´oud´ zou krijgen, maar de hockeyvereniging wil anticiperen op een groeiend aantal leden. Dat heeft consequenties voor zowel het paviljoen als voor de kwaliteit van de velden. De gemeente en Forward zoeken voor de extra kosten gezamenlijk nog naar externe financiering.
Provincie:
Tag(s):