zondag, 17. augustus 2008 - 23:22

Verstappen haalt kampioenschap binnen

Van Merksteijn Motorsport heeft vandaag het kampioenschap in het LMP2-klasse in de Le Mans Series in zijn voordeel beslecht. Jos Verstappen en Jeroen Bleekemolen waren met de Porsche RS Spyder een maatje te groot voor de concurrentie: het team won de race op de Nurburgring met een voorsprong van vier ronden op de nummer twee. Daardoor is het door Frand Verschuur gerunde team nu al niet meer te achterhalen.

Verstappen: "Helemaal top! Natuurlijk ben ik blij met deze overwinning en het kampioenschap voor het team en mezelf. Maar eerlijk gezegd had ik niet anders verwacht hier samen met Jeroen. We weten dat we een sterk team hebben en de auto gaat het hele jaar al geweldig. Het ging waanzinnig goed vandaag. Het waren af en toe listige omstandigheden met het verkeer maar toen we eenmaal twee ronden voor lagen dan is het nog een kwestie van uitrijden. Dan pak je de volgende auto maar na de bocht in plaats van ervoor. In het begin van de race neem je wat meer risico om een gat te creëren. Dat was tegen het einde niet meer nodig."

Verstappen is dus bijzonder in zijn nopjes met zijn eerste kampioenschap sinds begin jaren negentig en weet ook al in welke raceklasse hij de komende jaren wil rijden: "We wilden dolgraag het kampioenschap binnen halen en dat is gelukt! Drie keer gewonnen, één keer tweede en winst op Le Mans. Wat kun je nog meer wensen? De Le Mans Series is waar mijn toekomst ligt. Dit vind ik echt leuk racen, zeker in een goede auto zoals de Porsche."

De Le Mans Series op de Nurburgring werd in het algemeen klassement overigens gewonnen door Pedro Lamy en Stephane Sarrazin, gevolgd door Peugeot-collega's Marc Gene en Nicolas Minassian. Op een ronde achterstand wordt het podium gecompleteerd door de Audi van Alexandre Premat en Mike Rockenfeller.
Categorie:
Tag(s):