dinsdag, 30. december 2008 - 14:10

Vervangen verkeersregelinstallatie op N61

Terneuzen

Rijkswaterstaat start op maandag 5 januari 2009 met het vervangen van de verkeersregelinstallatie (VRI) op de kruising Hoofdweg (N61) met de Guido Gezellestraat/Tractaatweg (N62) bij Terneuzen. De werkzaamheden duren tot woensdag 28 januari.

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer per rijrichting telkens over één rijbaan langs het werk geleid. Ter plaatse van de afzetting geldt een maximale snelheid van 50 km/uur. Het verkeer dient rekening te houden met extra reistijd.

De bestaande VRI op deze kruising is aan vervanging toe. De nieuwe VRI reageert op het verkeersaanbod, waardoor een optimale verkeersafwikkeling op de kruising wordt gegarandeerd. Ook wordt deze voorzien van� tovergroen� en “korte afstand radio� ten behoeve van de ambulance- en busprioritering.

Tovergroen bevordert de verkeersveiligheid, de doorstroming en het rijcomfort voor het vrachtverkeer, tevens zorgt het voor een vermindering van de milieubelasting (uitstoot en geluid). Door tovergroen krijgen vrachtwagens de mogelijkheid om ongehinderd door groen te rijden, terwijl het verkeerslicht anders naar rood zou zijn gegaan. De vrachtwagenchauffeur wordt geattendeerd op het actief zijn van de ingreep middels een aparte signaalgever, zodat de chauffeur tijdig weet of hij moet remmen of door kan rijden.
Provincie:
Tag(s):