dinsdag, 15. april 2008 - 21:28

Vervanging brug Macharen

Oss

De gemeente Oss vervangt in 2009 de brug over het burgemeester Delenkanaal bij Macharen. Dit is nodig om de toenemende verkeersdrukte beter op te kunnen vangen en om de toegankelijkheid van de Osse haven te vergroten. Ook de bediening van sluis en brug op afstand levert verbetering op. De totale kosten van het project worden geraamd op € 5.95 miljoen. Dit waren de uitkomsten van de planstudie uit 2006.

De Osse gemeenteraad heeft € 3 miljoen beschikbaar gesteld. Naast Heesen Yachts, die donderdag de overeenkomst over hun bijdrage van € 680.000 ondertekent, hebben ook het ministerie van Verkeer & Waterstaat (€ 1,5 miljoen ) en de provincie Noord-Brabant (€ 750.000) hun bijdrage toegezegd.

In 2006 heeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat de toegankelijkheid van de haven bestudeerd. Deze studie laat zien dat de bestaande hefbrug verdere ontwikkeling van Oss als knooppunt van wegen (voor vervoer over weg en over water) in de weg staat.
De vervanging van de brug sluit aan bij de verbeteringswerken die al in het kader van het Maasroute-project door het ministerie zijn en worden uitgevoerd.
Provincie:
Tag(s):